Η μοντερνα εκδοχη της εκπαιδευσης...

Η μοντερνα εκδοχη της εκπαιδευσης...
.
Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Επισκεφτείτε μας και στη σελίδα του Γυμνασίου Σταυρακίου... >>>

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ...

Ο πιο εύκολος τρόπος για ν' αλλάξει ο κόσμος μας είναι να κάνουμε εμείς όλα όσα συμβουλεύουμε τους άλλους να κάνουν!

Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2009

ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Ο Κύπριος δάσκαλος κος Αντώνης Ζαρίντας παρουσιάζει μια σειρά βιβλίων για παιδιά του δημοτικού σχολείου, με την υπόθεση κάθε βιβλίου καθώς και δικά του σχόλια, με τον τίτλο:
Ακροβατώντας με τη φαντασία: 70+7 παραμύθια για το Δημοτικό .
Μπορείτε λοιπόν να πάρετε καταπληκτικές ιδέες για να διαλέξετε κάποιο βιβλίο, αφού σε
λίγες μέρες έρχονται τα Χριστούγεννα και ένα βιβλίο είναι πάντα ο καλύτερος σύντροφος.
Επίσης στην ίδια ιστοσελίδα παρουσιάζονται και αρκετές ταινίες (dvd) με σχόλια και παρατηρήσεις (γι' αυτούς που θέλουν να ξεκουραστούν λίγο από το διάβασμα), με τίτλο: 15 τανίες για παιδιά Δημοτικού .

ΝΤΑΗΔΕΣ, ΕΞΥΠΝΑΚΗΔΕΣ, ΔΗΘΕΝ ΦΙΛΟΙ... ΚΑΙ ΕΣΥ

Τζήνυ Αλεξάντερ, Άγκυρα, ΤΑΞΕΙΣ: Δ’, Ε’, Στ’

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ: Τους ξέρεις δα αυτούς τους τύπους... Οι νταήδες προσπαθούν να σε φοβίσουν. Οι εξυπνάκηδες κάνουν σαρκαστικά σχόλια εις βάρος σου. Οι δήθεν φίλοι σου σου γυρνούν ξαφνικά την πλάτη, χωρίς καμιά εξήγηση. Ίσως καταλήξεις να νιώθεις αποτυχημένος. Αλλά δεν είναι ανάγκη. Απλώς πρέπει να χτίσεις τις άμυνές σου, ώστε να μην μπορούν να σε επηρεάσουν οι νταήδες. Αυτό το βιβλίο θα σου δείξει τον τρόπο...
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΜΟΥ: Εξαιρετικό βιβλίο. Παρουσιάζει όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για τους εκφοβιστές και βοηθά τους αναγνώστες να αποβάλουν τα στερεότυπα, τις ανασφάλειες και τους φόβους τους και να αντιμετωπίσουν τη ζωή με αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία. Διέπεται από την άποψη ότι όσο καλύτερα μάθουν τα παιδιά να αντιμετωπίζουν τους εκφοβιστές, τόσο λιγότερο θα δέχονται τις απειλητικές συμπεριφορές τους. Περιέχει ιστορίες παιδιών ως παραδείγματα καθώς και μικρά τεστ. Ο τρόπος συγγραφής του παραμυθιού ευνοεί και το θεατρικό παιχνίδι.
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΝΝΟΙΑ: Εκφοβισμός.

ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ

Βαρελλά Αγγελική, Ε.Ψ.Υ.Π.Ε., ΤΑΞΕΙΣ: Ε’, Στ’

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ: Στον κήπο με τα παραμύθια ελάτε όλοι! Σας περιμένουν εκπλήξεις και κρυμμένα μυστικά, σε συναρπαστικά κείμενα και υπέροχες εικόνες, που έχουν δημιουργήσει με ευαισθησία και χιούμορ σπουδαίοι συγγραφείς και ζωγράφοι. Εκεί θα συναντήσετε τη Μαργαρίτα και τον Ήλιο, τη μαρμαρωμένη νεράιδα, τον πελαργό από το Χολαργό, την κοντορεβυθούλα, το Λελέκι και τους φίλους του. Στον κήπο αυτό είναι ευπρόσδεκτα όλα τα παιδιά.
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΜΟΥ: Πέντε αυτοτελή παραμύθια από κορυφαίους παραμυθάδες. Καταπιάνονται με θέματα που αφορούν την αγωγή της ζωής (αγάπη, απώλεια, εξωτερική εμφάνιση κ.ά.). Κάθε παραμύθι μπορεί να μελετηθεί από μόνο του και να εξαχθούν απ’ αυτό σπουδαία μηνύματα και κορυφαία διδάγματα.
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΝΝΟΙΑ: Αγωγή ζωής.