Η μοντερνα εκδοχη της εκπαιδευσης...

Η μοντερνα εκδοχη της εκπαιδευσης...
.
Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Επισκεφτείτε μας και στη σελίδα του Γυμνασίου Σταυρακίου... >>>

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ...

Ο πιο εύκολος τρόπος για ν' αλλάξει ο κόσμος μας είναι να κάνουμε εμείς όλα όσα συμβουλεύουμε τους άλλους να κάνουν!

Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ. ΑΠΟ ΤΗ ΓΗ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΕΩΣ ΤΑ ΠΕΡΑΤΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΗΣ

Έκθεση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων 7 Μαΐου 2010 – 31 Οκτωβρίου 2010 
Η Alpha Bank και η ΙΒ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων συνδιοργανώνουν για πρώτη φορά στα Ιωάννινα, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων, την έκθεση: "ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ. ΑΠΟ ΤΗ ΓΗ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΕΩΣ ΤΑ ΠΕΡΑΤΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΗΣ".
Η έκθεση αναφέρεται στην ιστορία τού Μεγάλου Αλεξάνδρου μέσω των νομισμάτων του και στις επιδράσεις τους στον αρχαίο κόσμο, ακόμη και μετά τον θάνατό του.
Παρουσιάζει 220 χρυσά, αργυρά και χάλκινα νομίσματα από τη Μακεδονία, από τα ελληνιστικά βασίλεια που δημιουργήθηκαν μετά τον θάνατό του, το πλήθος των αλεξάνδρειων τετραδράχμων και τις απομιμήσεις που κυκλοφόρησαν, σαφή απόδειξη τής ισχύος των νομισμάτων του, τα οποία ανήκουν στη Νομισματική Συλλογή της Alpha Bank. 
Επιπλέον, παρουσιάζονται νομισματικές εκδόσεις με το θεοποιημένο πορτραίτο τού Αλεξάνδρου, του πρώτου σπουδαίου θνητού που απεικονίσθηκε επί των νομισμάτων. Την έκθεση συνοδεύει κατάλογος - λεύκωμα στην ελληνική και αγγλική γλώσσα, με πλούσιο φωτογραφικό υλικό.

Πολλές πληροφορίες για τα νομίσματα στην αρχαία Ελλάδα αλλά και για τα νομίσματα στη σύγχρονη εποχή, καθώς και ένα ενδιαφέρον εκπαιδευτικό παιχνίδι, μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της Τράπεζας Κύπρου, στο πρόγραμμα ΟΙΚΑΔΕ. [www.oikade.gr]